Swipe to switch between stories

Läs mer

Gammaldags vaniljglass med rostad vitchoklad, bär och maräng – Michael Björklund

Michael Björklund är en kock som inte kräver introduktion i Norden. Sedan unga år har han varit ett bekant ansikte på de stora kockscenerna. Han har satsat på att lyfta fram den nordiska maten, råvarorna och producenterna. Nu har vi nöjet att presentera det tredje receptet som Michael har tagit fram till Puustelli. Den här gången är det en härlig efterrätt med riktig sommarkänsla. Smakligt Puustelli! 8 portioner Ingredienser 1,5 liter vaniljglass (har du glassmaskin och vill göra en egen glass så se recept nedan, annars så köp en färdig god vaniljglass) 200 g vitchoklad Två nävar maränger 500 g Färska bär,…

Läs mer

Mormor Marys sillrecept

Snart är det Midsommarafton och det börjar bli dags att fundera på vad som ska finnas på bordet. Den inlagda sillen är en klassiker på alla svenska högtider. Här bjuder vi på receptet som jag är uppväxt med och själv har tagit vid. Det är receptet som få gästerna att säga “åh, vilken god sill”. För bästa resultat bör sillen göras ordning ca tre dagar innan den ska serveras. Lagen med sill bör även vändas om några gånger varje dag under tiden som den står och drar. Sillen har en salthalt på 15 % och måste vattnas ur för att den ska bli ätlig. Alternativt så köper du färdigurvattnade sillfiléer. Ingredienser 5 st si…

Läs mer

Vilken kock är du?

Proffskocken ”Bra mat handlar om bra råvaror.” Du hämtar inspirationen från restaurangköken och skulle gärna ha både en sous chef och en diskare vid din sida. Du förbereder matlagningen genom att skära, hacka och skiva allt i förväg, så när rätterna väl ska lagas, är det vid spisen du har mest att göra. Och jo, du skulle naturligtvis kunna öppna din egen restaurang. Någon dag. I ditt kök blir det gärna mycket rostfritt – det är praktiskt. Öppna hyllor och en rejäl diskho är självklarheter, liksom induktionsspisen och varmluftsugnen. Proffskocken gillar Bok : Kitchen Confidential Favoritpryl : Slängen…