Mästerkocken Michael Björklund gästar Puustellis ekologiska kök Miinus och lagar härliga sommarrätter. Michael driver flera restauranger, har skrivit flera böcker och senast vann han årets upplaga av tävlingen Robinsson.

Michael Björklunds andra sommarrecept som han har tagit fram åt Puustelli är Lufttorkad skinka, ost med sting, balsamicosirap och sparris. Smakligt Puustelli!

Michael Björklund gästar Puustelli och tillagar "Lufttorkad skinka, ost med sting, balsamicosirap och sparris" FOTO: Martin Cederblad

4 portioner

Ingredienser

  • 200 g lufttorkad skinka av god kvalitet
  • 1 dl socker
  • 3 msk balsamico
  • 200 g sparris, gärna tunn och fin
  • Smör till stekning
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk valnötter
  • 50 g Prostenost eller annan god lagrad gräddost
  • 1 näve ruccola
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här

Koka upp socker och balsamico, låt svalna.

Stek sparrisen i lits smör, salta lite.

Rosta pinjenötterna och valnötterna i en torr panna så de får fin färg.

Lägg upp det lufttorkade köttet på tallriken. Smula den goda lagrade osten över, lägg på sparris och toppa med lite pinjenötter, valnötter och ruccolablad. Häll sen balsamicosirapen över med en tunn stråle.

Michael Björklund lagar mat i ett ekologiskt kök från Puustelli Miinus. FOTO: Martin Cederblad