Tony Lönnqvist, Puustelli produktutveckling

Vilka material finns att välja på när du planerar ett kök
Tony Lönnqvist, Puustelli produktutveckling

Trä, Laminat, Mdf, Melamin eller teknisk faner. Massiv eller faner, lackad eller oljad. Materialen är många inom köksvärlden och det är inte alltid så lätt att veta vad man ska ha. Tony Lönnqvist från Puustellis produktutveckling har varit med och tagit fram många av Puustellis produkter. Han berättar om vilka egenskaper de olika produkterna har och hur du trattar ner för att hitta rätt produkter för just ditt kök.

Stala: Rostfritt, evolution i köket
Patrik Kilander, Stala

Den rostfria bänkskivan har funnits med i köken sedan 1930-talet. Idag kan du måttbeställa skivorna på millimetern och välja vilken ho du vill. Vilka är de stora fördelarna med en rostfri diskbänk? Patrik Kilander från Stala som är en av Sveriges största leverantörer av rostfria bänkskivor går genom vilka möjligheter som finns.

Inredaren berättar: Valen du måste göra när du planerar ditt kök
Anna Parling, inredare hos Puustelli Täby

Det är många som vill göra om stora delar av planlösningen när de renoverar köket men vad är möjligt? Går det att flytta avloppet och vilka val påverkar arbetsytan? Det är många beslut som måste tas inför en köksrenovering. Anna Parling jobbar på Puustelli i Täby och berättar om de vanligaste frågorna i sitt arbete som inredare.

Lapetek: Belysningen i köket betyder mycket
Peter Hallila, Lapetek

En av de viktigaste delarna i köket är belysningen. När du planerar belysningen måste du tänka på allt från allmänbelysning till arbetsbelysning. På bara några år har Led-lamporna nästan helt ersatt halogenlamporna. Peter Hallila från Lapetek berättar vilka produkter som finns för att skapa ett trivsamt kök.

AEG: Hur väljer du rätt hushållsmaskiner till köket
Henrik Grenås, Electrolux HemProdukter

De moderna köken består idag av nästan lika mycket teknik som snickerier, men hur använder man tekniken i praktiken. Henrik Grenås från Electrolux guidar oss hur du lyckas med maten i ett modernt kök. Vilka är de vanligaste frågorna från kunderna och hur ska man tänka när man väljer hushållprodukter.

Vattensäkert kök: Så undviker du fuktskador i hemmet
Clas Olsson, Vattensäkert kök

En mindre läcka på ett rör kan ha pågått under en lång tid och orsakat enorma fuktskador på fastigheten. Hur ser kravbilden på vattenskydd ut idag och hur kommer reglerna att förändras. Clas Olsson från Vattensäkert kök berättar hur du ska göra för att undvika fuktskador i hemmet.

Snickaren berättar hur köksmonteringen går till
Peder Fransson, montör hos Puustelli i Nyköping

Att montera ett kök innebär mycket precision och det gäller att ha rätt verktyg. Peder Fransson jobbar åt Puustelli i Nyköping och har monterat 100-tals kök genom åren. Han berättar om fördelen med att låta en erfaren snickare ta hand om renoveringen och fallgroparna som man kan hamna i om man bestämmer sig för att göra det själv.

Vad bör du tänka på när du renoverar köket i din bostadsrätt!
Sven Dahlberg, butikschef Puustelli Kungsholmen

Vad måste du anmäla till styrelsen, vilken fläkt får du ansluta till ventilationen, måste du behålla gasspisen? Det är många frågor som kan dyka upp när du bestämmer dig för att renovera köket i din bostadsrätt. Sven Dahlberg driver Puustellis butik på Kungsholmen och stöter dagligen på dessa frågor. Han går genom de bästa tipsen för att lyckas med köksrenoveringen i en bostadsrätt.

Inredaren berättar: Så planerar du ditt nya kök!
Tea Johnson, inredare hos Puustelli Infra City

Köket är en av de största investeringarna i hemmet. Utbudet är stort och valen är många. Det är viktigt att planera ett kök som håller i många år framöver. Tea Johnson är inredare hos Puustelli Infra City och går genom grunderna för hur du planerar ett nytt kök. Vad ska du tänka på?