Tea Johnson driver Puustellis butik i Bredden. Hon menar att ska du lyckas med en köksrenovering så bör du hitta en inredare som väljer material och har koll på budgeten åt dig.

Namn: Tea Johnson

Motto: Idag blir en bra dag!

Arbetar som: Företagare och inredare på Puustelli Bredden

Tea Johnson driver Puustellis butik i Bredden tillsammans med sin man Claes Johnson. Hon är både entreprenör och inredare på samma gång och har många år varit Puustellis bästa säljare.

Tea förklarar att grunden för en lyckad renovering är att ha koll på vilken budget man har för projektet och hålla sig till den. Skulle hon själv välja kök så skulle det blivit ett luftig kök med en bänkskiva som tål allt.

Ett kök som är levererat från Puustelli Bredden. FOTO: Martin Cederblad

Vilka utmaningar bör du ta hänsyn till inför en köksrenovering?

– Det är nog att fundera på mina förutsättningar och möjligheter. Det är ju inte så ofta som man renoverar ett kök och det är en stor investering – så en stor utmaning är ju pengar. Har jag budget? Och har jag det så är det viktigt att hålla sig till den!

– Det bästa är att hitta en köksinredare som kan hjälpa dig. Då kan man ofta välja ett annat alternativ som håller sig inom ramen för budgeten.

Boka en kostnadsfri köksplanering

 

Vad är viktigt att tänka på när du planerar ett kök?

– När jag planerar så försöker jag alltid att vinna lite arbetsyta jämfört med det gamla köket. Men även hur du jobbar i köket idag – finns det något som inte funkar, diskmaskinen kanske är på fel sida till exempel? Men det är ofta arbetsytan som man vill ha lite mer av.

Mer bänkyta är något som ofta efterfrågas berättar Tea.

Vilka produkter skulle du inte vilja vara utan i ett kök?

– Absolut inte utan diskmaskin, men om jag får välja en grej till så blir det faktiskt en ugn kombinerad med ånga och varmluft – det funkar så bra, det blir så gott. Det blir en helt annan matlagning och om jag ska värma mat så använder jag den förför en Micro. Det känns som nylagat varje gång även fast det är uppvärmt.

 

Vad är nyckeln till en smidig renovering?

– Ha en grundlig genomgång av alla steg. Projekten är så olika, det kan vara bara leverans av kök eller bara en montering. Det kan också var mycket jobb runt omkring – el, VVS, byta golv, man ska kakla, måla, kanske riva en vägg eller flytta avlopp, så det kan ju vara ett väldigt stort projekt också. Och då gör man en grundlig genomgång av alla steg – så man vet precis vem som gör vad.

 

Vilka färger och material är vanliga idag hos dina kunder?

– Det är fortfarande mycket vitt, ljusa kök, men det är några som vågar sig på mörkt. Vi har ganska många miljöer i butiken som har blandade färger. Vi har till exempel kök som har ljust uppe och mörkt nere eller tvärt om – det är inget som är rätt eller fel. Vi har flera såna kök i butiken och då är det många som ser dem och vågar sig på att blanda färgerna.

 

Har du någon personlig favorit när det gäller material och kökslösningar?

– Köket ska gärna vara öppet och luftigt med breda lådor och bra förvaring, bara några väggskåp som absolut ska vara handtagslösa och en bänkskiva som ska tåla allt.

 

Vad är det roligaste med jobbet som inredare?

– Det finns inte två lika projekt, det är stort och smått, det är öppet och stängt, det är högt och lågt, köksö eller inte – varje kund är unik, likaså varje projekt.