Det som en gång var ett helt torp är idag bara kök efter att Maria och Roland byggde till. Den kuperade marken har format husets tillbyggnad och ett skräddarsytt kök underlättade renoveringen av köket.

För några år sen fick Maria och Roland möjlighet att köpa granntomten som ligger bara 300 meter ifrån deras hus. Det var från början bara ett litet torp som de inte visste vad de skulle göra med.

2014 bestämde de sig för att renovera och bygga till huset som ligger på en kuperad tomt som gjorde att de fick anspassa byggnaden efter marken om de skulle slippa att spränga bort berget.

Tillbyggnaden på den kuperade marken gör att byggnaden är i olika nivåer.

Torpet blev kök

Roland är pensionär och älskar att snickra. Han har varit byggherre för hela renoveringen.
- Roland rev ut hela torpet invändigt. Det som tidigare var hela huset är bara kök idag, berättar Maria.

Puustelli hittade de till när de var på väg till Uppsala. Där träffade de Josefin Tivell som hjälpte dem att planera köket. Josefin har fortsatt att ha kontakt med Maria och Roland:
- Jag har fått goda rekommendationer av dem och de har ställt upp som referenser till andra kunder. De var supernöjda med "All Inclusive", berättar hon.

När Maria och Roland senare skulle renovera köket i huset som de bor i var valet enkelt. Då blev det ett till Puustelli-kök.

En 45 cm bred diskmaskin har placerats till höger om hon.
Idag är hela det som tidigare var hela huset kök och matplats. Josefin föreslog att det skulle vara helt fritt runt om hela skorstensstocken.
Vedspisen från det gamla köket har behållits som en värmekälla.

Material i köket:

  • Lucka: Vit kasettramlucka, TMU13
  • Handtag: ST301-15-128
  • Bänkskiva: Oljad ek
  • Hushållsmaskiner från Siemens

TEXT & FOTO: Jonas Eklund   STYLING: Paulina Holkeri