Puustelli Kök tog hand om hela processen, vilket kändes otroligt bra, säger Mikael.​
Puustelli Kök tog hand om hela processen, vilket kändes otroligt bra, säger Mikael.​

När paret Mikael och Eva Björk skulle sätta in ett nytt kök tittade de runt bland olika alternativ.

Valet föll på Puustelli. En erfaren leverantör som kan leverera snygga och moderna lösningar och samtidigt ta ansvar för hela processen.

– Jag är jättenöjd att vi anlitade dem. De andra firmorna kräver att man ska mäta själv eller tar en kostnad för mätningen. Puustelli tog hand om hela processen, vilket kändes otroligt bra, säger Mikael Björk.

Mikael och Evas hus i Göteborg är byggt i slutet av 90-talet och det fanns ett behov av ett funktionellt kök.​
Mikael och Evas hus i Göteborg är byggt i slutet av 90-talet och det fanns ett behov av ett funktionellt kök.​

Att bygga ett nytt kök är en stor process. Samtidigt som det är roligt att se hur det nya drömköket kommer på plats är det många saker att hålla koll på. När Mikael och Eva Björk skulle bygga ett nytt kök tittade de på olika alternativ. Puustelli var den leverantören som bäst klarade av att möta deras krav.

– Puustelli hade det bästa helhetskonceptet. Det är jätteviktigt som kund att veta att de tar ansvar om något blir fel. Är det någon passbit i fel storlek så fixar de det. Sedan hade de väldigt smarta lösningar för kök när det gäller förvaring och arbetsyta. Vi pratade med rådgivaren Angela och hon var väldigt duktig, hon tog sig tid och gick igenom vad vi hade för behov. Vi var med och bestämde, men de kom med förslag, säger Mikael Björk.

​

Ritade upp drömköket

Efter att ha gått igenom familjen Björks behov och förväntningar på köket så mätte Puustelli upp och la fram ett förslag på hur det nya köket skulle kunna se ut.

– Angela tog fram ett förslag som vi tyckte var jättebra, sedan räknade hon ut vad det skulle kosta. De tog helhetsperspektivet och allt ansvar, vilket vi tyckte var jättebra.

När köket väl var färdigritat och allt material utvalt tog Puustelli fram en arbetsbeskrivning och en tidsuppskattning.

– De var väldigt professionella på att organisera allt med snickare och elektriker. Elektrikern upptäckte även att elen var feldragen sedan tidigare, något som han då kunde åtgärda i samband med det nya köket.

​

Vitt kök med granitskiva

Mikael och Eva valde ett vitt kök med svart granitbänkskiva.

– Jag trivs jättebra, det blev bättre än förväntat, med LED-lampor och smarta lösningar. Vi fick mer yta och förvaring. Vi har haft köket i ett år nu och jag är fantastiskt nöjd. Vi spenderar ju flera timmar i köket varje dag. Den kanske största skillnaden mot det gamla köket är att allt är så lättåtkomligt med utdragbara lådor och skåp. Våra barn kan komma åt allt de behöver väldigt enkelt.

En fördel med att ta hjälp av en erfaren leverantör som tar helhetsansvaret är att den leverantören då har koll på detaljer och moderna lösningar.

– Många av de lösningar som Puustelli tog fram åt oss hade jag inte tänkt på själv, som till exempel drag- och sockellådor, rullande hörnskåp och en större ho med blandare med utdragbar pip.

Mikael och Eva valde ett vitt kök med svart granitbänkskiva.​
Mikael och Eva valde ett vitt kök med svart granitbänkskiva.​
​

”Känns väldigt tryggt”

Med nya vitvaror och granitbänkskivan slutade priset för köket på 165 000 kronor, inklusive arbetskostnaden. Själva monteringen av köket tog cirka en vecka.

– Det kanske kan bli lite billigare om man gör mer själv, men nu vet vi att allt blir rätt. Och om någonting strular så känns det väldigt skönt och tryggt att veta att Puustelli fixar det. Vi var inte riktigt nöjda med granitskivan när den kom, den hade några fläckar, men då bytte Puustelli ut den direkt.

Nu har familjen Björk ett nytt kök i högsta kvalitet. En investering som håller i längden och som de kan få tillbaka vid en eventuell försäljning. Men även ett rum som de verkligen kan och vill vistas i flera timmar per dag.

– Jag kan verkligen rekommendera Puustelli. De är otroligt duktiga, jag förstår att de säljer kök om man säger så. Det är en väldigt härlig känsla att kunna vistas i köket och känna att alla detaljer är så bra som de kan bli.

 

Mikael Björks bästa tips inför köksköpet

  • Sätta dig ner och känn efter vad du har för behov.
  • Titta runt och hitta smarta lösningar och tips från olika leverantörer.
  • Tänk på funktionaliteten. Det ska vara så lätt som möjligt att arbeta i köket.
  • Tänk på att planera för så mycket och lättrengörlig arbetsyta som möjligt.
  • Planera ljus och eluttag så att du får en ljus arbetsyta och lättillgängliga eluttag.
​​
​​