Nyckeln till framgången hos Puustelli ligger mycket hos Kent Eriksson. Han jobbar på Puustellis serviceavdelning och ser till så att allt fungerar och att kunderna får sitt drömkök.

– Det är grunden i allt hos oss. Vi har ett helhetskoncept där vi tillsammans med våra montörer tar hand om allt, från början till slut, All inclusive, säger Kent Eriksson från Puustelli Service.

Kent Eriksson på Puustelli Servece.​
Kent Eriksson på Puustelli Servece.​

Puustelli är köksleverantören som tar hand om allt. Från idé till färdigt kök, allt ingår. En viktig del i den servicen är After Sales avdelningen med Kent Eriksson och Göran Dreyfert. De kommer in absolut sist. Oftast behöver de inte ens vara med överhuvudtaget. Men om någonting skulle krångla, eller om en kund vill få till en speciallösning så kommer Kent Eriksson och Göran Dreyfert in i bilden och fixar det.

– Är det något problem så finns vi till hands och har överblick över hela konceptet, säger Kent.

Hos Puustelli Kök hittar du allt från moderna till lantliga kök.​
Hos Puustelli Kök hittar du allt från moderna till lantliga kök.​

Kent har kunskap om hela processen

Ibland kommer kunden på i efterhand att någon viss funktion eller lösning skulle behövas för att underlätta vardagen. Vill kunden ändra något så kan man göra en tilläggsbeställning. Även här kan Kent Eriksson också finnas till hands för att hjälpa till.

– Det roligaste är att vara ute och träffa våra kunder och se hur nöjda de är med köken. Alla är nöjda, men ibland kan det vara en detalj som behöver åtgärdas, då är det kul att kunna hjälpa till och fullfärdiga köket.

Eftersom Kent oftast kommer in sist i processen och har en bakgrund som försäljare har han nästan unik kunskap om vad som krävs för att lyckas med sitt kök.

– Det är viktigt att tänka på helheten och vilka behov du har i köket. Där kommer Puustelli in. Vi har lång erfarenhet av att planera kök och gedigen kunskap att göra en ordentlig behovsanalys. Vi åker alltid hem till kunden och hjälper till med planeringen och rådgör vilka material och vitvaror som passar just för dem.

Kent kontrollerar ett väggskåp med öppnings- och stängningsmekanism.​
Kent kontrollerar ett väggskåp med öppnings- och stängningsmekanism.​

Vattensäkra kök

Hur länge ett kök håller beror dels på kvaliteten på produkterna och dels på hur det installeras. En väldigt viktig del är att det installeras på rätt sätt och Puustellis certifierade montörer kan produkterna utan och innan vilket garanterar att det blir bra gjort.

Det får t ex inte finnas någon risk för att något rör står och droppar där det inte syns. Puustellis kök är vattensäkrade vilket innebär att det finns baljor under kyl, frys, diskmaskin och vaskskåpet. Om en läcka skulle uppstå garanterar baljorna att läckan hinner upptäckas innan vattnet hunnit göra skada.

Puustellis kök är vattensäkra vilket innebär att det finns baljor under stommarna där det finns rörkopplingar.​
Puustellis kök är vattensäkra vilket innebär att det finns baljor under stommarna där det finns rörkopplingar.​

Viktigt att ta hand om sitt kök

Sist men inte minst kommer hanteringen av köket. Om du sköter ditt kök rätt så håller det också längre.

– Ju bättre kunskap man har från början desto bättre kan man utnyttja köket. När jag är ute hos kunder går jag igenom allting. Handhavandet av köket är en viktig del. Tar man hand om lådor, mekanismer och bänkskivor på rätt sätt så får de också lång livslängd.

Kents sju tips för att ta hand om sitt kök på bästa sätt:

  1. Följ de skötsel-och underhållsanvisningar som står i produkternas bruksanvisningar.

  2. Torka upp vätskor och fläckar så att det inte blir liggande på känsliga ytor.

  3. Placera inte kaffebryggare eller vattenkokare så att ångan kondenseras på väggskåp och luckor.

  4. Håll efter och justera vid behov luckornas och lådornas mekanismer.

  5. Dammsug bakom kyl och frys ca en gång per år.

  6. Byt kolfilter i kolfilterfläkten och rengör fläktens fettfilter.

  7. Behandla de material som kräver underhåll kontinuerligt, tex olja in träbänkskivor minst en gång per år.