Swipe to switch between stories

Läs mer

Hummer och havskräftor med sparris, pesto och hummerskum – Michael Björklund

När Puustelli fyller 100 år vill vi bjuda på något riktigt festligt. Vi bjöd in mästerkocken Michael Björklund till Puustellis ekologiska kök Miinus för att ta fram en jubileumsrätt åt oss. Michaels jubileumsrätt till Puustelli blev hummer och havskräftor med sparris, pesto och hummerskum. Här presenterar vi hur du ockås kan tillaga den. Samkligt Puustelli! 8 portioner Ingredienser 4 humrar 16 havskräftor 3 dl vitt vin 1 dl hackad gul lök 1 tsk dillfrön 1 msk kummin 2 dl grädde 200 g smör 4 tomater 24 sparris Lite smör till stekning salt nymalen svartpeppar Gör så här Skala hummer…

Läs mer

Stekt torsk med smörslungade sommarprimörer och skummig kräftsås

Den åländska mästerkocken Michael Björklund driver flera restauranger, har skrivit ett antal böcker och blev senast vinnare i årets säsong av Robinsson. Nu gästar han det ekologiska köket Puustelli Miinus och tillräder härliga sommarrätter. Det första sommarreceptet som Michael Björklund har tagit fram åt Puustelli är “Stekt torsk med smörslungade sommarprimörer och skummig kräftsås”. Smakligt Puustelli! Ingredienser 4 bitar torskrygg, ca 180 g 400 g små nypotatisar 1 knippe morotsprimörer Lite smör till stekning 1 knippe rädisor 1 knippe sockerärter Smörgåskrasse till garnering Salt Peppar  …

Läs mer

Mormor Marys sillrecept

Snart är det Midsommarafton och det börjar bli dags att fundera på vad som ska finnas på bordet. Den inlagda sillen är en klassiker på alla svenska högtider. Här bjuder vi på receptet som jag är uppväxt med och själv har tagit vid. Det är receptet som få gästerna att säga “åh, vilken god sill”. För bästa resultat bör sillen göras ordning ca tre dagar innan den ska serveras. Lagen med sill bör även vändas om några gånger varje dag under tiden som den står och drar. Sillen har en salthalt på 15 % och måste vattnas ur för att den ska bli ätlig. Alternativt så köper du färdigurvattnade sillfiléer. Ingredienser 5 st si…